Om Kristaller

Kristaller har använts i civilisationer i tusentals år och  precis som vi människor ha varje kristall en egen unik frekvens, energi och vibration som kan var både hög och låg. Kristaller har många användningsområden och det finns inget rätt eller fel (dock ska man veta att vissa kristaller kan vara giftiga i sin råaste form, dessa säljs dock INTE här) hur man vill använda sig av dom.

De kan räcka med att man tycker att de är vackra att titta på eller har en mer emotionellt värde.

Hur väljer man en kristall?

Jag vill nog vända den meningen till att KRISTALLEN VÄLJER DIG! Lita på din magkänsla (eller kanske universum?) när du dras till en viss kristall, den är helt rätt för dig. Ibland kan det vara så att du söker en viss kristalls egenskap, leta då efter den egenskapen och välj den som känns bäst.

Och nu då?

Woho! Du har köpt/fått en kristall som väntat på dig!
Börja med att rena din kristall och de kan du göra på lite olika sätt:

  • Med vatten - det absolut lättaste sättet', håll dina kristaller i handen och skölj med kallt rinnande vatten ( OBS! Undvik att rena Selenit, Rosa Selenit, Turmalin, Labradorit, Malakit och kristallkluster i vatten)
  • Med andra renande kristaller - ex selenit är en utmärkt kristaller för att rena andrakristaller, lägg din nya kristaller med en selenit eller på en selenitplatta över natten.
  • I månljus - Lägg dina kristaller i fönstret eller utomhus under natten när det är fullmåne
  • Naturliga rökelser - Använda dig av salvia eller Palo Santo som du tänder och gör sedan cirklar runt dina kristaller, röken absorberar energierna så du kan programmera din kristaller.

Vad menas med att programmera kristaller?

Du programmerar, alltså berättar för kristallen vad du vill med den genom att sätta en intention, alltså ett syfte och vad du vill ha hjälp med. 

För att sätta en intention:

Välj en plats där du känner dig trygg och får vara ifred en liten stund. Lägg gärna händerna över hjärtat för att få kontakt med dig själv, och slut dina ögon. Bjud in ett andetag, håll en liten stund och andas sen ut. Om du är mer van, börja gärna med en lättare meditation. 

Ställ sedan följande frågor till dig själv, en i taget, i lugn och ro.

Hur mår jag?

Vad behöver jag släppa taget om?

Vad vill jag mer av i livet?

Skriv gärna ner på ett papper, det blir mer konkret än att ha alla tankar inom dig.

Håll kristallen i handen, (jobba helst med en i taget) och låt tankarna få kontakt med dem. Be kristallen hjälpa dig med svaren på frågorna, till exempel ”Hjälp mig att få sinnesro” eller ”Jag önskar få stöd i rätt riktning”.


Kristaller kan också användas utan intentioner för att rena ett rum från negativa energier, skydda mot elektromagnetisk strålning från datorer och mobiltelefoner eller för ge lugn energi i sovrummet som i sin tur främjar en god nattsömn.